Konkurs wiedzy / informacje ogólne

Miejsce na wszystkie ogólne tematy

Moderator: BrunoWelt

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asabye
Kapral
Kapral
Podziękowania: 2

Konkurs wiedzy / informacje ogólne

Post autor: Asabye »

Rownie dobrze mozna by bylo zapodac konkurs w kazdej ,,dziedzinie,,
W Luftwaffe zmiazdzy E-maus
W Vwa Nordland,Bati zrobia swoje
W KM zabije Bubba_z ja takze doloze swoje.
Oprocz oczywiscie zakazu brania udzialu.
A moze by tak konkurs ciut , przerobic, tak jak byl kiedys na IOH i kazdy zadawal pytanie ze swojej dziedziny.

Ale Jarek,to Ty zaproponowales. To jest Twoj konkurs. I bedzie As You wish. To ty tutaj rzadzisz. Jezeli ma byc o EK. Niech tak sie stanie. I tylko o EK.

Cheers
Lukas

PS nie miej mi za zle, pisze to co mysle.
Po dotychczasowych pytaniach moja wiedza o EK urosla o milion%.
Dalej nic nie wiem🙂
Wenn es von den Zeiten des Friedens zu lernen, ist, Sie zahlen einen hohen Preis während des Krieges.
Awatar użytkownika
BrunoWelt
Administrator
Administrator
Sierżant
Sierżant
Podziękowania: 4

Re: Konkurs wiedzy / informacje ogólne

Post autor: BrunoWelt »

Szanowni Koledzy,

wydzielam ten wątek, bo jest wart szerszego poruszenia. Jest to bardzo dobry pomysł, aby zorganizować takie konkursy w innych działach, Tylko nie wiem, czy aż tak szczegółowo? Podzieliłbym konkursy tylko na "państwa" - tzn. Niemcy - na forum niemieckim (np. tu -> https://www.forum-militaria.pl/viewforum.php?f=84), Polska - na forum polskim (np. tu -> https://www.forum-militaria.pl/viewforum.php?f=115). W zależności od chętnych i zaangażowanych doświadczonych użytkowników mogących ów konkurs poprowadzić.

I ważny aspekt, który być może działa jak hamulec dla ów konkursów - i w ogóle - chęci do wypowiedzi.
- doświadczeni mogą nie dysponować odpowiednią ilością czasu lub chęci
- niedoświadczeni zaś mogą mieć barierę przed "palnięciem czegoś niestosownego" - i tu chciałbym ten wątek zaakcentować. Nie myli się ten, który nie robi nic. Wierzę, że doświadczeni na ów forum z chęcią podzielą się wiedzą, ale aby im na to pozwolić, należy zadawać pytania i drążyć. W tym miejscu serdeczna prośba i zarazem zaproszenie dla mniej doświadczonych użytkowników - zadawajcie pytania, drążcie, podrzucajcie zdjęcia i starajcie się rozwiewać wątpliwości.
Pozdrawiam,
Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział ogólny”