Przechowywanie swojego hobby
Moderator: BrunoWelt
- Nazir
- Moderator
-
Sierżant
- Podziękowania: 5
Przechowywanie swojego hobby
Witam! Chciałbym abyście zaprezentowali w tym temacie jak przechowujecie swoje "skarby" 

Pozdrawiam Przemek
- Nazir
- Moderator
-
Sierżant
Re: Przechowywanie swojego hobby
Ja nieśmiertelniki głównie przechowuję w klaserach ponieważ zajmują mało miejsca.
Zawartość dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników forum.
Pozdrawiam Przemek
- Perperuna
- Moderator
-
Starszy Szeregowy
- Podziękowania: 9
Ja zastanawiam się od kilku lat jak przechowywać nieśmiertelniki
Tablice na ścianę odpadają bo jest ich zbyt dużo, a lubię czasem ich oglądać z różnych stron
Na ścianach to mam obrazy. Klasery byłyby optymalne ale nie wiem czy przylegająca do blaszki folia nie niszczy powierzchni. Z woreczkami strunowymi tak miałam, że kilka blaszek zmieniło trochę kolor w miejscu długiego przylegania foli... A u Twoich Przemek nie ma przebarwień?

- Nazir
- Moderator
-
Sierżant
Powiem szczerze że nie zauważyłem a jak już są to naprawdę bardzo małe a mam niektóre nieśmiertelniki w klaserach już prawie 20 lat. Aby nic się nie działo tak jak mówisz to musielibyśmy je trzymać na paletach w których każdy by był osobno ale niestety nie mam miejsca na takie przechowywanie a z drugiej strony jeśli przez 20 lat mam na niektórych blachach nikłe przebarwienia to raczej za dużo się z nimi nic nie stanie za mojego życia 
Pozdrawiam Przemek
- VEB
- Moderator
-
Kapral
- Podziękowania: 3
- VEB
- Moderator
-
Kapral
- Podziękowania: 3
Bardziej z powodu braku ścian
Żadna gablotka już się nie zmieści z uwagi na obrazy 

- Bati
- Administrator
-
Sierżant
- Podziękowania: 15
Widzę, że nikt nie potrafi przechowywać swoich zbiorów w sposób profesjonalny.
Zaprezentuję więc idealny sposób przechowywania swoich skarbów. Najlepiej do tego celu nadają się ekskluzywne, profesjonalne oraz ekologiczne pudełka kartonowe. Taki sposób przechowywania precjozów posiada same zalety, oto niektóre z nich:
1. Jest tani i szybki do uzupełnienia w razie braków.
2. Zapewnia przechowywanie artefaktów rożnych rozmiarów i wielkości.
3. Gromadzone przez lata odznaczenia mogą stać się atrakcją i niespodzianką, bo kto pamięta co jest na dnie takiego pudła kupione dekadę temu.
4. W wypadku zakończenia swej drogi życiowej umożliwi to rodzinie szybkie wyniesienie zbiorów na śmietnik.
Wnioski nasuwają się same, nie ma bardziej idealnego sposobu przechowywania swoich zbiorów.
Sytuacja może być nieco skomplikowana przy większych gabarytach, ale chyba póki co nikt z uczestników tego forum nie kolekcjonuje samolotów, wozów pancernych czy okrętów podwodnych.
Zaprezentuję więc idealny sposób przechowywania swoich skarbów. Najlepiej do tego celu nadają się ekskluzywne, profesjonalne oraz ekologiczne pudełka kartonowe. Taki sposób przechowywania precjozów posiada same zalety, oto niektóre z nich:
3. Gromadzone przez lata odznaczenia mogą stać się atrakcją i niespodzianką, bo kto pamięta co jest na dnie takiego pudła kupione dekadę temu.
4. W wypadku zakończenia swej drogi życiowej umożliwi to rodzinie szybkie wyniesienie zbiorów na śmietnik.
Wnioski nasuwają się same, nie ma bardziej idealnego sposobu przechowywania swoich zbiorów.
Sytuacja może być nieco skomplikowana przy większych gabarytach, ale chyba póki co nikt z uczestników tego forum nie kolekcjonuje samolotów, wozów pancernych czy okrętów podwodnych.
Zawartość dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników forum.
- Nazir
- Moderator
-
Sierżant
Trudno się z Tobą nie zgodzić same zalety, chciałem napisać o jakiejś wadzie ale ciężko coś wymyślić a nawet jak to i tak za dużo zaletBati pisze: ↑11 lis 2022, 18:01 Widzę, że nikt nie potrafi przechowywać swoich zbiorów w sposób profesjonalny.

Sam już się zakręciłem
Pozdrawiam Przemek
- Granat
- Kapral
- Podziękowania: 0
W jaki sposób przechowuje cię legitymację do odznaczeń?
- Kleinepanzerfaust
- Starszy Szeregowy
Witam !
" 4. W wypadku zakończenia swej drogi życiowej umożliwi to rodzinie szybkie wyniesienie zbiorów na śmietnik.
Sytuacja może być nieco skomplikowana przy większych gabarytach, ale chyba póki co nikt z uczestników tego forum nie kolekcjonuje samolotów, wozów pancernych czy okrętów podwodnych. "
Przyznaję ,że punkt 4 poradnika mnie rozbawił. Nawet sobie to wyobraziłem....
Pozdrawiam
" 4. W wypadku zakończenia swej drogi życiowej umożliwi to rodzinie szybkie wyniesienie zbiorów na śmietnik.
Sytuacja może być nieco skomplikowana przy większych gabarytach, ale chyba póki co nikt z uczestników tego forum nie kolekcjonuje samolotów, wozów pancernych czy okrętów podwodnych. "
Przyznaję ,że punkt 4 poradnika mnie rozbawił. Nawet sobie to wyobraziłem....

Pozdrawiam
- Elemeszer
- Plutonowy
Ja po groźbie rozwodu przestraszony zastosowałem pudełka po butach. Ale i na nie miejsce się kończy. Staram się przekazać żonie i synowi by po moim odejściu nie oddali wszystkiego za 5 zł. Ale kto wie co będzie jak się skończy miejsce za szafą.....
- Bati
- Administrator
-
Sierżant
Na to też jest sposób:
Jak wiadomo coraz trudniej trafić na odpowiednie przedmioty w sensownych cenach, niż na sensowną żonę o odpowiednim charakterze.
Proponuję skupić się na hobby, a żona prawdopodobnie sama odejdzie i w ten oto sposób możemy sami dysponować swoimi zasobami finansowymi bez zrzędzenia i wyrzutów.
Jak wiadomo coraz trudniej trafić na odpowiednie przedmioty w sensownych cenach, niż na sensowną żonę o odpowiednim charakterze.
Proponuję skupić się na hobby, a żona prawdopodobnie sama odejdzie i w ten oto sposób możemy sami dysponować swoimi zasobami finansowymi bez zrzędzenia i wyrzutów.
- Asabye
- Kapral
- Podziękowania: 2
A co jak nihu...ja nie chce odejsc i podziela jeszcze hobby meza i corka tez na dodatek. To juz 2 baby.
Jakies rady?

Cheers
Lukas
Jakies rady?
Cheers
Lukas
Wenn es von den Zeiten des Friedens zu lernen, ist, Sie zahlen einen hohen Preis während des Krieges.
- Bati
- Administrator
-
Sierżant
Jako wujek Paweł dobra rada napiszę, że to fantastycznie jak podziela hobby. W związku z tym należy wysłać żonę na dodatkowy etacik aby zarabiała pieniążki na blaszki.
- BrunoWelt
- Administrator
-
Sierżant
- Podziękowania: 4
Toż to w totolotka wygrałeś, ze świecą takiej żony szukać

Ja ostatnio niemal wszystko pochowałem po skrzynkach. Wszak zostawiłem "wystawkę" w gablocie, no ale cóż - jedną parę oczy cieszy, drugą kłuje

Pozdrawiam,
Michał
Michał
- Elemeszer
- Plutonowy
Ceny to bardzo delikatna sprawa. Jak coś kupię zawsze mówię że było tanio i niesamowita okazja. Czasem mam tylko problem bo nie pamiętam ile zarabiam.... To znaczy ile powiedziałem żonie że zarabiam... Na szczęście zazwyczaj i ona nie pamięta.... Części fantów na oczy nie widziała.... I dobrze bo chyba nawet ona nie uwierzylaby że było tanio...
- Granat
- Kapral
- Granat
- Kapral
Czy ktoś z państwa korzysta z podobnego ekspozytora ? Czy mógłby koś pokazać jak prezentują siew nim odznaczenia ?
https://allegro.pl/oferta/przezroczysty-3-warstwowy-gablota-prezentacja-na-12732768762
lub
https://allegro.pl/oferta/triple9-gablotka-2-poz-do-modeli-1-18-led-lustro-13359348477
https://allegro.pl/oferta/przezroczysty-3-warstwowy-gablota-prezentacja-na-12732768762
lub
https://allegro.pl/oferta/triple9-gablotka-2-poz-do-modeli-1-18-led-lustro-13359348477