Literatura - odznacenia .
Moderator: BrunoWelt
- Ronin09
- Szeregowy
- Podziękowania: 0
Literatura - odznacenia .
Interesują mnie odznaczenia i medale okres III Rzesza i Prusy , chciałbym nabyć książki o tych odznaczeniach wiem że nie ma jednej ale może coś polecicie.
- Nazir
- Moderator
-
Sierżant
- Podziękowania: 5
Re: Literatura - odznacenia .
Zależy czy Cię interesują wszystkie odznaczenia czy tylko wybrane, ponieważ niemieckie odznaczenia to temat rzeka. Jest sporo książek dedykowanych typowo pod dane odznaczenie ponieważ było wiele producentów jak i wariantów.
Pozdrawiam Przemek
- Granat
- Kapral
Ja zakupiłem taką książkę.
https://allegro.pl/oferta/niemieckie-medale-i-odznaczenia-1800-1945-katalog-11322022382
Są tam wszystkie odznaczenia Landów, Prus do III Rzeszy. Ja polecam. Ale są tam pojedyncze zdjęcia , bez szczegółów. Jest w języku niemieckim. Z tego co widzę obecnie nie dostępna, ale można trafić starsze wydanie lub zamówić nowe.
Mam też książkę Marcina Mayera Odznaczenia III Rzeszy. Tam natomiast jest kilka odznaczeń ale szczegółowo opisane i wykonane są bardzo dobre zdjęcia poszczególnych wytwórców. Są wydane dwa tomy.
Obie pozycje polecam jedna jako ogólny katalog, druga jako szczegółowa.
https://allegro.pl/oferta/niemieckie-medale-i-odznaczenia-1800-1945-katalog-11322022382
Są tam wszystkie odznaczenia Landów, Prus do III Rzeszy. Ja polecam. Ale są tam pojedyncze zdjęcia , bez szczegółów. Jest w języku niemieckim. Z tego co widzę obecnie nie dostępna, ale można trafić starsze wydanie lub zamówić nowe.
Mam też książkę Marcina Mayera Odznaczenia III Rzeszy. Tam natomiast jest kilka odznaczeń ale szczegółowo opisane i wykonane są bardzo dobre zdjęcia poszczególnych wytwórców. Są wydane dwa tomy.
Obie pozycje polecam jedna jako ogólny katalog, druga jako szczegółowa.
- Ronin09
- Szeregowy
Skłaniam się do EKII 1939 , mam problem odróżnieniem kopi od oryginałów.
- Bati
- Administrator
-
Sierżant
- Podziękowania: 15
Polecam poniższą pozycję, jeżeli oczywiście uda się gdzieś zakupić.
Zawartość dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników forum.
- Asabye
- Kapral
- Podziękowania: 2
Tu masz podstawe KM. Jezeli interesuje.
+- 200£
Jak znajdziesz taniej z przesylka gratulacje.
Cheers
Lukas
+- 200£
Jak znajdziesz taniej z przesylka gratulacje.
Cheers
Lukas
Wenn es von den Zeiten des Friedens zu lernen, ist, Sie zahlen einen hohen Preis während des Krieges.
- Nazir
- Moderator
-
Sierżant
- Podziękowania: 5
O EK II to tak jak Kolega powyżej napisał i jest wydana w języku polskim bo niestety większość fajnych pozycji jest obco języcznych. Poniżej masz coś z innych pozycji jakby Cię zainteresowały.
Pozdrawiam Przemek